Alternativ Behandling af Fnat

Alternativ Behandling af Fnat

Har du fået fnat eller har du svært, ved at slippe af med det igen?  Du har måske gentagene gange forsøgt dig med Nix creme behandling uden effekt? Det hele kan føles lidt håbløst, når man gentagene gange følger behandlingsanvisninger og ikke bliver fri af fnat.

Fnat mider kan være utroligt svære, at komme af med, pågrund af mulig gensmitte, ineffektiv behandling og eventuelt pga. mere ineffktive behandlingsmetoder. Det kan derfor være en ide, at komplementere sin nix creme eller ivermectin behandling, med alternative behandlingsmetoder,for, at få endnu større og bredere behandlingseffekt.

Vi må dog informere læseren om, at permetrhin tilstadighed er den mest effektive behandlingsmetoder, og at i bør følge lægens anbefalinger.

Forfatteren selv til artiklen her, har dog været igennem et mararidt med fnat tilbage i 2016. Her brugte jeg mange tusinder kroner på Nixcreme, med mere end 8 behandlinger, som aldrig kurerede mig. Det tiltrods for, jeg metodisk tilgik rengøring, vask og omgang med andre mennesker.

At min fnat behandling ikke virkede stod klart for mig, allerede midt i mit behandlingsforløb. Det stod dog ikke klart for min læge eller diverse hudlæger. Det føltes derfor en smule håbløst, at blive ved med en behandling, der ikke virkede. Til sidst fik jeg ordineret ivermectin (piller) og kombinerede denne behandling med svovl sæbe, Neem & tea tree oil behandling. 3 uger efter var min tvivl væk Jeg var fnatfri.

Her gennemgår jeg nogle af de alternative behandlinger, som faktisk kan have rigtig god effekt. Hvis du har prøvet nix creme gentagene gange. Så er det måske tid, at komplemetere din behandling.

Svovl Creme

Svovl creme er en ældgammel behandlingsmetode, der eftersigende blev brugt før år 0.Svovl creme er ligeledes en meget billige alternativ fnat behandling. I Danmark kan det dog være ret svært, at finde svovl creme eller svovl vaseline. En anbefaling er, at spørge sin hudlæge om, at udskrive en recept herpå.

Det er en behandlingsmetode der stadig er meget anvendt i U-lande, da det er en af de billigste fnatkure du kan bruge. Svovl er kendt som et helende mineral med antibaktierelle og antiparasitære egenskaber. Når sulfuret trænger ind i huden, nedbryder det og dræber det fnatmiderne og ægcellerne (link)

Det siger forskningen:

Et 3 dages behandlingsforløb med svovlcreme, gav en behandlingsrate på over 90% i et studie fra 2012. Link:

100% og 88% succes behandlingsrate i et forsøg fra 1992 med 10% svovlbaseret creme. Link

De forsøg der er listet ovenfor er med 8 og 10 % Svovl blanding, ønsker du, at bruge en svovlbaseret creme, så undersøg indholdgredisenserne og vær sikker på, at den er effektiv. Som sagt i Danmark, er det svært, at finde denne creme/vaseline. Du kan finde svovl sæber flere steder, dog er dette formentligt ikke nær så effektivt som en svovlcreme, da denne ikke aktivt sidder på huden i flere dage.

Obs. Svovlvaseline kan nu fåes på recept fra din læge.
At begynde, at lave egne blanding kan være farligt, da svovl kan være meget hårdt ved huden.
Læs vores trin-for-trin guide til behandling med svovlvaseline her

 

Tea Tree Oil

Tea tree oil (Melaleuca alternifolia) er blevet brugt i mange år som en alternativ behandling mod diverse bakterie og svampe relaterede infektioner, med dokumenteret effekt – Link. Det skyldes, at  Tea Tree Oil har en meget stærk antibaktieriel og antiseptisk virkning. Der er begrænset studier iforhold til Tea Tree oil og effekten på Scabies og generelt dets antiparasitære effekt. Det skyldes formentligt , at det ikke er muligt, at kunne opnå patent til potentielle behandlinger, med en sådan alternativ behandling. Dog har der været få forsøg, som har undersøgt effekten af Tea Tree oil og dets antiparasitære effekt mod parasitter på dyr. Her har behandlinger været virksom. Både i forhold til, at lindre kløe og i forhold til dets antiparasitære effekt – Link

Der har været få kliniske studier, som har udsat fnat mider for Tea Tree Oil i reagensglas, disse studier har faktisk påvist høj effekt af Tea tree olie mod fnat mider Link.

Dog er dette i et reagensglas og altså ikke direkte relaterbart til behandlingseffekt. Herudover indgår Tea Tree olie også som ad hoc behandling til patienter lidende af crusted scabies i Australien – Link.

Anbefalede Tea Tree Olie Produkter

Behandling af Fnat med Tea Tree Oil

Der kan findes mange forskellige anbefalinger iforhold til, hvorledes Tea Tree olie baseret behandlinger bør foretages  Det anbefales, at bruge det som sæbe og i bade eller som paste/creme.
I et kommende forskning forsøg fra Australien, bliver forsøgsgruppen behandlet, med en creme, der bliver siddende i flere timer. Denne behandling giver mere intuitiv mening, da der formentlig vil være nødvendighed for, at Tea Tree olien får lov, at trænge ind i huden og eksponere fnatmiderne i længere tid mod dets virkning. Af samme årsag anbefales en creme baseret behandling, der sidder på kroppen i mellem 8-12 timer, ad gangen i tråd med det australske forskningsforsøg.
Her vil en god løsning være, at kombinere Tea tree oil med Neem olie. 

Sådan Bruger du Behandlingen:

Find en 100% Ren og destilleret Tea Tree olie. Bland blandingen med en olie. Blandingen skal indeholder 5% Tea tee oil. Her kan du overveje, at bruge Neem olie som blandingsolie. Det vil sige 95% Neem olie og 5% Tea Tree Olie. Neem olie har formentligt også positiv effekt mod Scabies og for især kløen det medfører. Link

Dag 1: Husk, at forbedrede dig på behandling. Det vil sige, at afvaske dig, klippe dine negle, fjerne kropshår fra diverse områder. Påsmør hele kroppen med Neem & Tea Tree Olie blandingen. Lad det sidde mellem 8-12 Timer.

Dag 8: Lav en ny blanding af Tea Tree Oil og Neem og gentag behandlingen. Lad det igen sidde 8-12 timer, før afvaskning.

Du kan finde ren Neem olie og Tea Tree Olie Her:

2 meninger om “Alternativ Behandling af Fnat”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.