Har din Fnat Behandling ikke virket?

Fnat behandling virker ikke for dig

Du er ikke den enste, der er ude for, at din fnatbehandling ikke virker.  Det kan også være, at din behandling har virket, men kløen stadig forekommer? Frustrationerne og spørgsmålene kan være mange. 

Fnat resistens

Det er usandsynligt at din fnat behandling ikke virker pågrund af Fnat Resistens. Der er stadig ikke  påvist resistens  overfor Nix Creme (Permethrin). Dog er det observeret i flere studier, at behandlingseffekten er faldet. Fnat miderne lever længere og er stadig mere mobile efter behandling med Nix Creme (permetrhin). Det kan derfor være, at fnat behandlingen (permethrin ) har nedsat effektivitet iforhold til tidligere.  Dog har Nix Creme / Permethrin creme stadig en ret høj succesfuld behandlingsrate. Et forholdsvist nyt studie i 2018, med 1800 deltagere, havde tæt på 100% i succesfuld behandlingsrate. På niveau med behandling med Ivermectin (Fnat piller).

Hvorfor oplever mange at Fnat er så svært, at komme af med igen, hvis Fnat miderne ikke er resistente?  Den mest sandsynlige årsag til, at fnat behandlingen ikke virker er formentligt behandlingsfejl.
Herudover kan fnat midernes nedsatte følsomhed overfor permetrhin også øge sandsynligheden for behandlingsfejl.  En kombineret behanding med permethrin og ivermectin, vil betydeligt sænke sandsynligheden for behandlingsfejl. Læs mere om fnat resistens her.

4 behandlings fejl med Nix Creme.

1 Utilstrækkelig Nix Creme.

Har du ikke brugt nok Nix creme, eller smurt din krop tilstrækkeligt ind, kan behandlingen måske ikke have virket effektivt. Herudover er det vigtigt, at huske at gentage din behandling med permetrhin creme efter 1 uge.

Tag dine forbehold inden behandling. Klip dine negle – Du kan være meget uheldig, at have en fnatmide under neglene. Barber hår af ved udsatte områder (under arme, kønsregionen, mv) så nix cremen kan trænge ind og virke mest effektivt.  Herudover bør du være særlig opmærksom på områder med folder i huden (eksempelvis: haser, albuer, håndled), få smurt disse godt ind. 

2 Vasket hænder og hud, uden at gensmøre områderne.

Har du vasket hænder eller taget bad kort efter anvendelsen af Nix creme eksempelvis? Har du i såfald ikke gensmurt de udsatte områder tilstrækkeligt igen, er der risiko for behandlingen ikke har virket.

3 Gensmitte fra personer

Er nogen i din omgangskreds eller i din bolig smittet med fnat også?  Eller har de været sammen med dig, mens du har haft fnat, uden, at de har foretaget behandling? Det kan være en kilde til gensmitte.  Alle personer i husstanden bør foretage behandling med nix creme.

4 Gensmitte fra sengelinned, møbler eller lign.

Gensmitte fra møbler og lign. er formentligt mindre sandsynligt. Men husk, at have en fast rengøringsrutine. Vask og tør tøj og linned ved over 50 grader. Pak sager, tæpper, puder, sko og andet ned i kasser og opbevar i minimum 5 dage inden det genbruges. Læs mere om god fnat rengøring her

Du kan få NIX og Permethrin creme billigt online følgende steder:

Har du behandlet korrekt med NIX cremen og det slår stadig fejl? Så bør du kontakte din læge og få rådgivning omkring en anden behandling mod fnat - såsom ivermectin (piller). Herudover kan du også supplere med alternativ behandlingsmetoder mod fnat

Ivermectin Behandling kan være løsningen for dig

En behandling med ivermectin piller kan være effektiv. Såfremt du er hårdt angrbet af fnat, som måske har nedsat følsomhed overfor behandling med permetrhin creme,  eller du har gentagene behandlingsfejl så vil pillerne have en anden virkning og effekt. Ivermectin pillerne tages indefra og ophober sig i huden, hvorfra fnatmiderne dræbes. Dermed reduceres muligheden for behandlingsfejl betydeligt. Ligeledes kan behandlingen kombineres med topical (permethrin creme), således at den forventede behandlingseffekt kan være så høj som muligt. Såfremt dette er i samråd med din læges anbefaling. Scatol (Ivermectin piller) kan købes på apotektet med recept fra din læge

5 meninger om “Fnat behandling virker ikke”

  1. Jeg er blevet behandlet 3 gange med NIX creme nu og jeg kan stadigvæk ikke komme af med det det klør hele tiden og det driver mig til vanvid jeg har nogen mærkelige knopper og jeg er bare ved at få stress

  2. Hejsa,
    Jeg er bange for at jeg er gensmittet med fnat. Kan man blive det dagen efter at man har taget Ivermectin under rengøringen, hvis der er en, der er smuttet ind under engangshandsken eller op på underarmen?
    Jeg tog min kur torsdag aften, gjorde alt rent fredag og tog så hjem til mine forældre. Her i dag, mandag, synes jeg at jeg har knopper på mine underarme. Det eneste sted jeg kan være blevet smittet fra er fra min rengøring. Kan det virkelig lade sig gøre?? På forhånd tak!

  3. Jeg opdagde kløen for to måneder siden. Mun læge undersægte det og sagde at det bare var udslet. Jeg bestilte tid hos dermatolog, der først har tid om en måned, men mens jeg har ventet er kløen og knopper blevet værre. Da min mand også fik symptomer pressede jeg på for at få en akut tid hos dermatologen – da mistanken om fnat jo er en smitsom tilstand, sagde de ja. Vi er nu i behandling med permetrin creme, vi har pakket vores møbler ind i plast, sengen ind i plast, har skabt en daglig vaskerutine, har skrevet trin liste ned og hængt op. Lister som vi gennemgår dagligt. Vi har en ‘velkomstrutine’ der går ud på fem trin vi handler ud fra når vi træder ind af døren. Overtøj og sko kan man i farten komme til at glemme. Lad være at glemme dem. En ‘morgen, eftermiddag og aftenrutine’. Her er trin som vi følger hvor vi blandt andet sprayer sofa plasten og sengen med en opløsning af vand og tea tree oil 1:100.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.